Op 11 mei 2017 overleed onze oud-voorzitter en erelid van De Oude Dorpskern Gerard van Stijn, 73 jaar oud. Precies een jaar daarvoor kwam hij thuis van de Tulpenralley met wat lichte klachten. Een week later hoorde hij dat hij alvleesklierkanker had. Opereren was onmogelijk. Zoals we Gerard kennen, zat hij niet bij de pakken neer. Hij probeerde allerlei nieuwe en alternatieve geneeswijzen. Hij bleef positief en opgewekt en zette al zijn activiteiten zoveel mogelijk voort. Hij tenniste en werkte in zijn tuin en genoot van alles wat het leven hem te bieden had. Tien maanden lang ging dat wonderbaarlijk goed. De laatste twee maanden wist hij dat hij de strijd moest opgeven.
Gerard is voorzitter geweest van onze vereniging van 2006 tot 2012. Met veel enthousiasme heeft hij een impuls gegeven aan nieuwe ontwikkelingen binnen De Oude Dorpskern. DOD kreeg in zijn tijd een nieuwe huisstijl, er kwam een website en de Kernpunten werden in een nieuw jasje gestoken. Hij heeft zich sterk gemaakt voor de revitalisering van de Kerkstraat en de leefbaarheid in de oude kern. Vooral de problemen rondom parkeren en het Verkeerscirculatieplan onderkende hij en bracht die voortdurend onder de aandacht van de gemeente. Hij organiseerde het 25-jarig bestaan van DOD met gloed en verve en dankzij zijn inspanningen staat er nu een prachtig beeld van Charlotte van Pallandt bij het Jeroensplein.
‘Ik heb genoten’ stond er te midden van veel vrolijke foto’s op zijn overlijdensbericht. Zo zullen wij hem ons herinneren, een actieve man, genietend van het leven.
Wij danken hem voor zijn niet aflatende inzet voor De Oude Dorpskern.
Het bestuur.