Torenklimactiviteiten:

 

Hoogste Levende Muzikale Kerststal

Onze unieke Hoogste Levende Muzikale Kerststal! Het afgelopen jaar met zelfs met een absoluut record van 271 enthousiaste bezoekers.
Hulde aan organisatoren en alle betrokkenen, tevens voor de inzet bij eerdere speciale evenementen als het paaseieren tellen, Hoog van de toren blazen, Halloweenklim, luiden voor einde WO1 en klimaat.


De heer Jan Bouw (89) is vorige week overleden. In de Woensdagkrant stond er een mooi “In memoriam” over hem. Jan Bouw heeft als journalist van Buijze Pers veel geschreven over de totstandkoming en de evenementen van ons torenklimproject en  ging trouw mee in de bus met naar onze torenexcursies (en maakte daar foto’s en artikelen van). Jan was mijn ( Hans van den Berg) persoonlijk verslaggever bij vrijwel alle 59 Stamtafels, de bijeenkomsten van het Sparta Genootschap Bollenstreek en andere openbare activiteiten. Hij deed dat op treffende en goed leesbare wijze. Onze condoleances gaan uit naar zijn vrouw Kitty en het gezin Bouw.


Ellen van Steenbergen revalideert al enige tijd in Katwijk na een operatie.


Nel Nooijen heeft in de week voor kerst in Space Expo bij de Stichting Welzijn Noordwijk de onderscheiding “Vrijwilliger van het jaar” door de  wethouder uitgereikt gekregen.


Jeroenbeklimming

Op zaterdag 17 augustus is er in de Toren een speciale Jeroenbeklimming.
Van 12.00 – 16.00 uur is er elk half uur een rondleiding met een gids.
Er is zang, muziek en theater in en bij de toren.


Bruiloftsreportage

De Oude Jeroenstoren wordt ook wel eens gebruikt als decor voor trouwreportages. Zie hier het resultaat!


Uitgaansdag

Jaarlijks organiseert de Torenklimcommissie een uitgaansdag. In voorgaande jaren werd een bezoek gebracht aan o.a. Zierikzee, Bodegraven, Muiden, Naarden, Elburg, Enkhuizen, en afgelopen jaar Dordrecht.
Op zaterdag 29 juni 2019 wordt een bezoek gebracht aan Schiedam.


 

Nieuws

€ 1.725 voor de Voedselbank Noordwijk - In december 2016 heeft de Torenklimgroep weer twee interessante beklimmingen georganiseerd.