Februari 2020
De Gemeente laat weten dat er de komende dagen negen bomen zullen worden gekapt, waarna nieuwe, jonge bomen voor zullen worden gepland. Op die manier blijft de Voorstraat haar sfeerbepalende karakter behouden.
Zoals u wellicht weet heeft de afdeling Groenvoorziening van de Gemeente de gezondheid van alle bomen nauwgezet in kaart gebracht. Bij het aanbrengen van de sfeerverlichting hebben wij op die reden de zwakkere bomen overgeslagen.

Vrijdag 28 februari 2020 zal de Gemeente beginnen met het afzetten van parkeerplaatsen. Maandag 2 maart 2020 zullen de werkzaamheden beginnen.
Afhankelijk van o.a. het weer zullen de werkzaamheden binnen een week te voltooien zijn. Uitloop van de werkzaamheden kan altijd natuurlijk.Als bestuur hebben wij regelmatig contact met de afdeling Groenvoorziening over het behoud van de kostbare, sfeerbepalende lindebomen in de Voorstraat, al was het maar vanwege de sfeerverlichting.

In de loop van de tijd zijn al heel wat bomen vervangen omdat ze erg verzwakt waren. De stammen zijn soms hol, waardoor de bomen een risico vormen voor de omgeving.
Dus een noodzakelijk ingrijpen voor het behoud van het karakter van de Voorstraat en omgeving.