Kinderkerstwandeling

 

op 21 december met kinderconcert in de Oude Jeroen

 

Kinderkerstwandeling 2017

Kinderkerstwandeling een nieuwe traditie in Noordwijk?

Op 23 december 2017 werd voor het eerst in Noordwijk de “kinderkerstwandeling” georganiseerd. Het betrof een samenwerking van Kleynkoor Academy met De Oude Dorpskern, ondersteund door stichting Calorama Everwijn Taets van Amerongen.

Het publiek werd, volgens een oude traditie in het oosten van het land, opgewarmd door midwinterhoornblazers uit Wapenveld die voor de juiste kerstsfeer zorgden.

Het werd een bijzondere kerstbeleving voor jong en oud op het landgoed Calorama met optreden door de jongste leden van Kinder Kleynkoor o.l.v. Chantal van der Klugt en met verteller Paul van Gorcum. Hij speelde de oude pater Jeroen die al jaren op Calorama leeft en vertelde een bijzonder kerstverhaal dat, zoals het in een goed kerstverhaal hoort, een gelukkige afloop had.

Aan het einde van het optreden vertrokken de kinderen van het koor, met verlichte parapluutjes en zingend over feeëriek verlichte bospaden. Zij werden in optocht gevolgd door het publiek waarvan alle kinderen lampions hadden die waren gemaakt door de cliënten van Paspartoe. Na een korte wandeling door de Voorstraat, waar bewoners ook kerstverlichtng voor hun ramen hadden en soms zelfs vuurkoven buiten, kwam de stoet aan in de oude Jeroenskerk. Daar was op het grote podium nog een tweede optreden.

Als Verrassing was Pater Jeroen meegelopen. Na afloop vertrok iedereen via de toren waar chocomel met iets lekkers en voor de volwassenen glühwein klaarstonden.

Pater Jeroen is weer teruggegaan naar Calorama en hij hoopt dat we volgend jaar weer terugkomen voor een nieuw kerstverhaal.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement waarvan zij hoopt een traditie te zullen maken.

Foto’s Monica Stuurop

Met dank aan alle spontane sponsoren die dit nieuwe integere evenement omarmden

 


Kinderkerstwandeling

Kleijnkoor en de Oude Dorpskern organiseren dit jaar samen vlak voor kerst een nieuw evenement: “de Kinderkerstwandeling” .
Het evenement vindt plaats op 23 december 2017 om 16:30 uur.

Het begint met een voorstelling op het landgoed Calorama, gevolgd door een lampionoptocht, waarin de kinderen en hun begeleiders van Calorama naar de Oude Jeroen door de Voorstraat lopen. De lampions zijn gemaakt door de cliënten van Paspartoe aan de Albert van Velzenstraat, en mogen na afloop gratis mee naar huis genomen worden. Tijdens de optocht lopen de kinderen van Kleijnkoor zingend voorop. De optocht mondt uit in een tweede kort kinderconcert door Kinder-Kleijnkoor in de oude Jeroenskerk. Daarna vertrekt iedereen via de oude toren om buiten bij een kraampje nog gratis een glas warme chocomel en een versnapering te krijgen.

Om te zorgen dat het aantal deelnemers (kinderen en hun begeleiders) past bij het aantal beschikbare plaatsen in de kerk, worden vooraf kaarten verkocht. De capaciteit van de kerk is beperkt tot 300 personen. Mocht iemand te laat zijn voor het kopen van kaarten, dan blijft de optocht de moeite van het bekijken waard. De organisatie rekent uiteraard op veel publiek langs de route.

Hoewel voor de toegangskaarten betaald moet worden, zullen de kaarten dankzij sponsoring tegen het zeer lage bedrag van € 1,50 worden verkocht. De prijs voor deelname kan dus geen belemmering zijn.

Auto’s kunnen op het terrein van het Zilveren Kruis aan de Gooweg geparkeerd worden. Het parkeerterrein is open vanaf 15:45 uur. Fietsen kunnen worden geparkeerd op het pleintje links van de ingang van Calorama. Verkeersregelaars zullen zowel de veiligheid van de voetgangers naar Calorama als tijdens de optocht verzorgen.

Programma

16:10 uur hekken Calorama open
Ontvangst van kinderen en eventuele volwassenen. (deelnemers komen op eigen gelegenheid)

16:30 uur Voorstelling

17:00 uur vertrek vanaf Calorama
Deelnemende kinderen ontvangen een lampion. Daarna gaan we in optocht naar de oude Jeroenskerk. De optocht gaat onder begeleiding van verkeersregelaars en routebegeleiders.

Tussen 17:30 uur en 18:30 uur
Feestelijke afsluiting met chocomel voor de kinderen en voor de volwassenen glühwein.

ROUTE LAMPIONOPTOCHT

Vanaf Gooweg 21 oversteek over de La Bassecour Caanstraat, Schiestraat (korte stuk), Heilige Geestweg (kort stuk), Links af de Voorstraat, Kruising met Wilhelminastraat passeren, Voorstraat vervolgen tot de Oude Jeroenskerk.

Kaartverkoop

De kaartverkoop start op 1 december via Noordwijk Ticket. Kaarten online (https://www.demuzenoordwijk.nl/noordwijk-ticket) en via de verkooppunten van Noordwijk Ticket: kassa van De Muze , Boekhandel Van der Meer.

Voorstelling in Calorama

Voorstelling in Calorama

Lampionoptocht

Torenuurwerk

Kinderconcert in Oude Jeroen