Muzikale Kerstwandeling

9 december 2018

 

 

De Muzikale Kerstwandeling 2018

     

foto’s Edgar de Vries

Doorlopende voorstellingen met muziek in vele genres, gedichten en toneel in de de huiskamers langs het Lindenplein en de Voorstraat Noordwijk Binnen.
Met dit evenement ondersteunen wij de Vereniging Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk bij het realiseren van een op de Noordwijkse schooljeugd gericht educatief magazine.

Het was weer een feestelijke gebeurtenis, de 14e Muzikale Kerstwandeling op 9 december. Om omstreeks drie uur waren alle 1000 kaarten uitverkocht. De helft in de voorverkoop, de overige kaarten op het gemeentehuis. Het openingsconcert in de St. Jeroenskerk trok vele bezoekers, wandelaars en niet wandelaars. De kerk zat vol. Daarna kon iedereen zijn hart ophalen in de sfeervolle huizen aan de Voorstraat. Muziek en theater in vele stijlen: van klassiek tot klezmer, zang en jazz, van poëzie tot verhalen. Het leidde tot vele enthousiaste reacties. Dat er soms voor de huizen even gewacht moest worden kon de pret niet drukken, indrukken en suggesties werden uitgewisseld. Tot half zes stonden de gastvrouwen en- heren  klaar om het maximale aantal bezoekers binnen te laten. Aan belangstelling tot de laatste minuut geen gebrek.  De nieuwe verlichting in de bomen van de oude dorpskern zorgde in de tweede helft van de middag voor een wel heel bijzondere sfeer. Wederom een zeer geslaagd evenement!


De Muzikale Kerstwandeling 2017

Cheque van €3.000 van Kerstwandeling voor Fietsmaatjes Noordwijk

In Hotel Royal werd op 23 januari door het bestuur van de Muzikale Kerstwandeling een cheque van €3.000 uitgereikt aan Piet Augustinus van Fietsmaatjes Noordwijk.

De Muzikale Kerstwandeling van december 2017 is ondanks of misschien wel dankzij de sneeuw opnieuw een groot succes geweest en dat heeft geresulteerd in een hoge opbrengst voor het goede doel van dit jaar, Fietsmaatjes Noordwijk. Op dinsdag 23 januari kon het team van de Muzikale Kerstwandeling, in aanwezigheid van bestuursleden van De Oude Dorpskern onder leiding van voorzitter Frans Bruinzeel, een cheque van €3.000 overhandigen aan Piet Augustinus en zijn collega’s van Fietsmaatjes Noordwijk. Piet en zijn collega’s zijn bijzonder blij met zo’n mooi bedrag en verzekerden dat het geld goed gebruikt zal worden. Door de inzet van vele vrijwilligers van de Muzikale Kerstwandeling en donaties van een aantal Noordwijkse ondernemers is het gelukt om zo’n groot bedrag te overhandigen aan het goede doel. Met veel enthousiasme gaat het team van de Muzikale Kerstwandeling weer een inspirerend programma bedenken voor zondag 9 december 2018!


Muzikale Kerstwandeling 2016.

 Lees meer >

Het idee, de gedachte achter de Muzikale Kerstwandeling:

Biedt  elkaar in de aanloop naar de Kerstdagen in een bijzondere omgeving warmte en vreugde, en sta even stil bij het feit dat dit voor velen nog steeds geen gemeengoed is. Realiseer dat idee binnen een evenement met een culturele invulling, gebaseerd op onbaatzuchtige deelname van eigenaren van locaties en muzikanten. Hanteer een bescheiden entreeprijs zodat het evenement laagdrempelig is en toch iets tastbaars oplevert voor een goed doel. Lees meer >

Contact

Dit jaarlijks terugkerende evenementen wordt georganiseerd door een team van vrijwilligers dat zich geheel belangeloos inzet. Naast een organiserend comité van vijf a zes, zijn er nog eens ruim veertig vrijwilligers bij betrokken die op de dag zelf het team ondersteunen met de logistiek rond dit evenement. Woont u in de Voorstraat in Noordwijk Binnen en wilt u ook uw huis openstellen voor dit mooie evenement? Bent u musicus of lid van een groepje muzikanten en zou u wel willen optreden in een van deze fraaie woonhuizen? Neem dan contact met ons op via e-mail muzikale kerstwandeling

Traditioneel is het openingsconcert in St. Jeroen

Openingsconcert

Kerstwandeling 2018

Muzikale Kerstwandeling 2018Cheque van 3000 euro van Muzikale Kerstwandeling voor de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk

Kerstwandeling 2016

Muzikale Kerstwandeling 2017

Cheque van €3.000 van Kerstwandeling voor Fietsmaatjes Noordwijk

Nieuws