Muzikale Kerstwandeling

15 december 2019

 

 

De Muzikale Kerstwandeling 2019

Dit jaar organiseren wij op zondag15 december 2019 voor de 15e keer de Muzikale Kerstwandeling.
We zullen dit jaar groots uitpakken!
Nadere informatie volgt zsm.


 

De Muzikale Kerstwandeling 2018


Doorlopende voorstellingen met muziek in vele genres, gedichten en toneel in de de huiskamers langs het Lindenplein en de Voorstraat Noordwijk Binnen.
Met dit evenement ondersteunen wij de Vereniging Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk bij het realiseren van een op de Noordwijkse schooljeugd gericht educatief magazine.

Het was weer een feestelijke gebeurtenis, de 14e Muzikale Kerstwandeling op 9 december 2018.
Omstreeks drie uur waren alle 1000 kaarten uitverkocht. De helft in de voorverkoop, de overige kaarten op het gemeentehuis. Het openingsconcert in de St. Jeroenskerk trok vele bezoekers, wandelaars en niet wandelaars. De kerk zat vol. Daarna kon iedereen zijn hart ophalen in de sfeervolle huizen aan de Voorstraat. Muziek en theater in vele stijlen: van klassiek tot klezmer, zang en jazz, van poëzie tot verhalen.

Het leidde tot enthousiaste reacties. Dat er soms voor de huizen even gewacht moest worden kon de pret niet drukken, indrukken en suggesties werden uitgewisseld. Tot half zes stonden de gastvrouwen en- heren  klaar om het maximale aantal bezoekers binnen te laten. Aan belangstelling tot de laatste minuut geen gebrek. De nieuwe verlichting in de bomen van de oude dorpskern zorgde in de tweede helft van de middag voor een wel heel bijzondere sfeer. Wederom een zeer geslaagd evenement!

 

 


 

De gedachte achter de Muzikale Kerstwandeling:

Biedt elkaar in de aanloop naar de Kerstdagen in een bijzondere omgeving warmte en vreugde, en sta even stil bij het feit dat dit voor velen nog steeds geen gemeengoed is. Realiseer dat idee binnen een evenement met een culturele invulling, gebaseerd op onbaatzuchtige deelname van eigenaren van locaties en muzikanten. Hanteer een bescheiden entreeprijs zodat het evenement laagdrempelig is en toch iets tastbaars oplevert voor een goed doel. Lees meer


 

Contact

Dit jaarlijks terugkerende evenementen wordt georganiseerd door een team van vrijwilligers dat zich geheel belangeloos inzet. Naast een organiserend comité van vijf a zes personen, zijn er nog eens ruim veertig vrijwilligers bij betrokken die op de dag zelf het team ondersteunen met de logistiek rond dit evenement. Woont u in de Voorstraat in Noordwijk Binnen en wilt u ook uw huis openstellen voor dit mooie evenement? Bent u musicus of lid van een groepje muzikanten en zou u wel willen optreden in een van deze fraaie woonhuizen?
Neem dan contact met ons op via secretaris@deoudedorpskern.nl


 

Openingsconcert

Traditioneel is om 13:00 uur het openingsconcert voor aanvang van de Muzikale Kerstwandeling in St. Jeroenskerk.

Opbrengst Muzikale Kerstwandeling 2018

Een cheque van €3000 is aangeboden aan de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk.

Opbrengst Muzikale Kerstwandeling 2017

Een cheque van €3.000 is aangeboden aan Fietsmaatjes Noordwijk.

Opbrengst Muzikale Kerstwandeling 2016